FAQ Loopschoenen
Hoe lang gaan mijn loopschoenen mee?
Wij drukken dit niet uit in jaren, maar in kilometers. Loopschoenen gaan ongeveer 800 kilometers mee. Daarna begint de stabiliteit, steun en demping sterk te verminderen wat blessures zou kunnen veroorzaken. Loopschoenen die enkele jaren niet gebruikt geweest zijn verliezen ook hun demping.
Dit is een algemene regel er zijn ook lichtgewicht schoenen die geen 800 kilometers kunnen lopen.
Hoe onderhoud ik mijn loopschoen?
Uw loopschoen vraagt weinig onderhoud. Wij raden u aan om geregeld de inlegzolen even uit de schoenen te halen en eventueel achtergebleven zand of kleine steentjes te verwijderen. Bij regenweer na het lopen de inlegzolen verwijderen en de schoen laten drogen. Bij sterke vervuiling de schoenen reinigen met een milde zeep. Daarna de schoenen laten drogen in een kamertemperatuur. De schoenen niet in de zon of bij een warmtebron plaatsen.
Was uw loopschoenen nooit in de wasmachine, vervolgens kunt u de schoenen niet meer gebruiken om te lopen.
Extra tips voor onderhoud en een gezond klimaat in uw schoenen.
- Door uw loopschoenen geregeld in te spuiten met Collonil carbon pro kan het vuil niet zo goed vasthechten aan het materiaal en zijn ze gemakkelijker te reinigen.
- Collonil Shoefresh voor frisse en antibacteriële schoenen!
- Geur, bacteriën verwijderen en natte schoenen goed laten drogen gebruik het Shoefresch apparaat.
FAQ wandelschoenen
Een hoge of een lage wandelschoen
Een hoge wandelschoen geeft meer steun en zorgt ervoor dat water, zand, stof en kleine steentjes minder gemakkelijk in je schoenen geraken.
Heb je echt oneffen terrein veel klimmen en dalen met veel keien, rotsen, …. Kies dan best een hoge schoen.
Een lage schoen kan perfect met een kleine dagrugzak op gewoon terrein.
Wandelschoenen zie je soms in verschillende categorieën zoals A en B
Een A schoen is een lichtere en soepelere variant een B schoen is al wat steviger. Bijvoorbeeld een trektocht in de bergen is beter met een B schoen soms zelfs C afhankelijk wat je gaat doen. Wandelen op een vrij goed terrein, maar met zware bepakking geef je ook best voorkeur aan een B schoen. Wandel je elke dag met de hand door het bos ook al zijn dit wat langere wandelingen is een A schoen voldoende.
Kan een wandelschoen zonder een extra membraan waterdicht gemaakt worden.
Volledig waterdicht gaat niet. Ook het buitenmateriaal van de schoen is van belang. Een volledig leren buitenkant kun je beter behandelen tegen regen en natte ondergrond. Als je dit goed behandeld heb je in deze omstandigheden ook niet gemakkelijk natte voeten zelfs zonder membraan. Let wel op zelfs met membraan kun je natte voeten krijgen als je wat langer wandelt in wat hoger nat gras
Onderhoud van wandelschoenen
Na het wandelen en je schoenen zijn nog nat en voorzien van een flinke laag modder is het goed deze gelijk af te spoelen met water en een borstel. Zeker kleigrond zo snel mogelijk afspoelen. Het je deze mogelijkheid niet laat eventuele modder opdrogen en borstel de schoen daarna met een zachte borstel. Daarna eventueel onder stromend water met een reiniger zoals bijvoorbeeld Collonil clean & Care.
Behandel de buitenzijde van de schoen met wax of conditioner. Voor het juiste onderhoud van je schoenen vraag advies in de winkel. Er zijn te veel soorten leer en combinaties van leer en nylon om een algemene tip te kunnen geven.
Wat wij wel kunnen zeggen is dat leer niet stuk gaat van vocht wel van droogte.
Om de hoeveel tijd moet ik mijn schoenen onderhouden.
Dit hangt af van de frequentie van het gebruik. Teveel of te weinig onderhoud is schadelijk. Van zodra leer uitdroogt, begint het leer op de schoen te krimpen en zullen de naden loskomen en kan het leder scheuren. Dus ook in de zomer als je schoenen misschien niet vuil worden wel onderhouden.
Moet ik de binnenzijde van mijn schoenen reinigen?
Schoenen met een membraan kun je afhankelijk van het gebruik en of je veel transpireert wel eens reinigen aan de binnenzijde. Haal het zooltje uit je schoenen, vul je schoenen met lauw water om het vuil en de zoutkristallen afkomstig van het zweet los te spoelen en te verwijderen uit het membraan. Doe je dit niet, dan daalt het ademend vermogen.
Extra tips voor een gezond klimaat in uw schoenen.
Collonil Shoefresh voor frisse en antibacteriële schoenen!
Geur, bacteriën verwijderen en natte schoenen goed laten drogen gebruik het shoefresch apparaat.
Hoe berg ik mijn schoenen het best op?
Berg je schoenen op in een goed verluchte ruimte met kamertemperatuur. Nooit in een plastic zak! Gebruik je schoenen ook regelmatig om te vermijden dat het rubber van de zool verduurt.
FAQ steunzolen
Onderhoud van steunzolen.
Zijn je steunzolen vuil mag je deze reinigen met een milde zeep en licht afspoelen onder de kraan. Nadien droogwrijven met een handdoek. Leg uw steunzolen NOOIT te drogen op een verwarmingsbron.
Kan ik mijn steunzolen in alle schoenen dragen?
Uw steunzolen zijn op maat gemaakt en op de juiste lengte. Deze kunnen verwisseld worden tussen verschillende schoenen indien deze ook voorzien zijn op het gebruik van steunzolen. Past de steunzool van lengte niet in de schoen is de schoen te klein. Ook in schoenen met hoge hakken passen de steunzolen niet.
Kan ik dezelfde steunzolen gebruiken in mijn fietsschoenen?
Fietsen is een specifieke beweging en ook de druk ligt anders. Daarom worden er speciale fietssteunzolen gemaakt en deze kunt u ook alleen in fietsschoenen gebruiken.
Hoelang gaan mijn steunzolen mee?
Is moeilijk een tijd op te zetten, dit hangt af van het gebruik. Liggen de steunzolen in veiligheidsschoenen en komt er veel vuil mee in de schoenen of worden deze alleen gedragen voor het sporten? Bij normaal gebruik en in goede schoenen moeten steunzolen 2 jaar kunnen meegaan. Daarna begint de steun en het comfort wel te verminderen. Bij twijfel best langskomen en kan men u advies geven of de steunzolen nog voldoen.
FAQ orthopedische schoenen
Onderhoud van comfortschoenen & orthopedische schoenen.
Als deze vuil zijn aan de buitenzijde reinig deze met Clean & Care Van Collonil.
Behandel de buitenzijde van de schoen met wax of conditioner. Voor het juiste onderhoud van je schoenen vraag advies in de winkel. Er zijn te veel soorten leer en combinaties van leer om een algemene tip te kunnen geven.
Wat wij wel kunnen zeggen is dat leer niet stuk gaat van vocht wel van droogte.
Een goed onderhouden schoen gaat ook echt langer mee.
Om de hoeveel tijd moet ik mijn schoenen onderhouden.
Dit hangt af van de frequentie van het gebruik. Teveel of te weinig onderhoud is schadelijk. Zodra leer uitdroogt, begint het leer op de schoen te krimpen en zullen de naden loskomen en kan het leer scheuren. Dus ook in de zomer als je schoenen misschien niet vuil worden wel onderhouden.
Let op slijtage van je schoenen
De slijtzolen van je schoenen. Verslijt je snel bijvoorbeeld je hakken breng ze spoedig binnen om te herstellen.
Zie je bijvoorbeeld een kleine pluis van een stiksel dat wat lost. Brand dit even weg met een aansteker. Hierdoor kan het stiksel niet verder lossen.