Wat is een goede loopschoen?

Maar al deze lopers hebben 1 ding gemeenschappelijk. Ze hebben een goede loopschoen nodig voor hun voet en lichaam! Zonder de juiste loopschoen loopt u erg veel risico op blessures en die vermijdt u liever! Daarnaast is het belangrijk dat de loper de juiste loopschoen heeft voor zijn of haar loopstijl.

Een goede loopschoen heeft maximale demping met een stevige hielkap en een goede gelengsteun. Dit betekent dat de loopschoen achteraan en tot het midden goed stevig is en de voorvoet flexibel!

De juiste loopschoen uitzoeken bij Top Running

Een goede loopschoen heeft de juiste stabiliteit, een goede dynamiek en bovenal een comfortabele pasvorm. De juiste loopschoen geeft een maximaal loopcomfort aan de loper en vermindert aanzienlijk de kans op blessures zoals shin splints of overbelasting.

Bij Top Running werken wij met de merken Asics, Brooks, Inov8, Mizuno, New Balance en Saucony. Bij ons kunt u voor dames, heren en kinderen de nieuwste modellen vinden!

We starten steeds met het opmeten van de voet voor de schoenmaat. Dit doen wij via een footscan/drukplaat in de winkel. Tijdens het opmeten heeft u de kans om uw eerste of jarenlange ervaring met het hardlopen met ons te delen. U als klant heeft zelf heel vaak nuttige informatie die wij kunnen gebruiken om de juiste loopschoen samen met u te zoeken.

Daarna krijgt u een loopsok en starten we met een neutrale schoen. Elke schoen wordt getest op de loopband met een camera, op stabiliteit en dynamiek. Wanneer we merken dat de voet overproneert, zullen wij zoeken naar de loopschoen met de juiste ondersteuning. Bij een neutrale voetstand of eventuele supinatie van de voet zullen we bij de neutrale loopschoenen blijven.

Onderhoud en levensduur van een loopschoen

Een loopschoen gaat niet eeuwig mee. Ondanks het soms moeilijk is afscheid te nemen van uw loopschoenen, is het toch belangrijk deze loopschoenen tijdig te vernieuwen. Een loopschoen gaat gemiddeld 800 km mee.

Het is ook belangrijk naar de slijtage van de zool te kijken. De zool zal verslijten naarmate dat u meer met de schoen hebt gelopen. Belangrijk is wel dat de schoen nooit verder wordt afgesleten dan de originele zool. Je mag nooit op de tussenlaag lopen. Dit vergroot de kans op blessures aanzienlijk!

DOE UW LOOPSCHOENEN NOOIT IN DE WASMACHINE!