Hoeveel km kan ik met mijn loopschoen lopen?

De maximale levensduur van een loopschoen is 800 tot 1000 km, afhankelijk van uw gewichten en loopstijl. Na de 1000 km is de stevigheid en demping van de schoen weg.

Moet ik een afspraak maken voor loopschoenen?

Nee, dit is niet nodig. U bent altijd welkom in onze winkel om de juiste loopschoenen samen met ons uit te zoeken. Als het van toepassing is, mag u steeds uw oude loopschoenen meenemen. Hieruit kunnen wij veel informatie halen. Verder is het niet nodig om loopkleding te dragen, enkel een broek die u kan oprollen tot boven de enkel.

Wat kost een analyse voor loopschoenen?

Deze analyse is gratis. Wij zoeken graag met u naar het ideale paar loopschoenen. Als u eventuele een volledige ganganalyse wilt, moet u wel een afspraak maken. Deze ganganalyse kost € 40.

Mag ik mijn loopschoenen in de wasmachine reinigen?

Nee, dit mag u nooit doen! Alle technische eigenschappen van loopschoenen gaan verloren in de wasmachine.

Hoe onderhoud ik mijn loopschoenen?

Wanneer uw loopschoenen vuil, kun je best met water afspoelen en eventueel proper maken met een zacht schuurborsteltje. Het binnenzooltje kan je er best uitnemen. Nadien laat je de schoenen op een droge plek opdrogen.

Kunnen de hakken van mijn schoenen hersteld worden?

Ja dit kan zeker! Vaak hebt u nog geen 1000 km met uw loopschoenen gelopen, maar is de hak toch al afgesleten. Dan kan u deze laten vervangen en kan u nog een tijdje verder lopen.

Zijn onze wandelschoenen waterdicht?

De meeste wandelschoenen bij ons hebben een Gore Tex membraam waardoor deze waterdicht en ademend zijn.

Kunnen de schoenen bij Top Running gedragen worden met steunzolen?

Uit alle schoenen van Top Running kunnen de binnenzolen eruit gehaald worden en een steunzool in de plaats gelegd worden.