Het aanmeten van een orthopedische schoen bestaat uit verschillende fases.

Allereerst worden tijdens het intakegesprek met de behandelaar uw klachten overlopen en bekeken. Bij dit eerste consult worden de voeten ook volledig opgemeten met onder andere een blauwdruk. Eventueel worden de voeten en onderbenen gegipst.

Na dit consult wordt een folieschoen gemaakt. Deze folieschoen is een doorzichtige schoen die gemaakt is op de vorm van uw voet en die reeds voorzien is van een steunzool.

Zo kunnen wij bekijken hoe de voeten rechtstaand in deze folieschoen zitten. Op de folieschoen worden verschillende punten aangetekend van eventuele drukpunten of vrije ruimtes om zo de leest aan te passen en te optimaliseren.

De volgende fase is het passen van een proefschoen. Een proefschoen is een schoen die gemaakt wordt van leder of foam en waarmee de klant gedurende een week thuis mee kan rondlopen. Dit om na te gaan of de pasvorm en functionaliteit optimaal is.

Na deze week proef lopen thuis wordt de proefschoen terug nagekeken en opengemaakt om na te gaan tot waar de tenen zijn geweest, hoe goed de schoen achteraan aansluit en of alles functioneel goed verlopen is.

Na eventuele aanpassingen is het schoenrecept compleet en kunnen we verder overleggen over de esthetiek van de schoen.

Zoals u wel kan zien is het traject voor een 1e paar orthopedische maatschoenen uiteraard intensiever dan een vervolgpaar. Maar door op deze manier te werken, kunnen wij er voor zorgen dat u vanaf het 1e paar een goede functionaliteit mag verwachten van uw orthopedische schoenen.