Bij het sporten, hardlopen, springen, wenden en keren hebben de benen veel te verduren. Bij iedere pas wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen.

Met Herzog compressiekousen sport je fijner, herstel je sneller en heb je spierpijn, kuitklachten en scheenbeenblessures.

Vele sporters/lopers kennen het, een langzaam maar zeker opkomende en irriterende pijn in het onderbeen, een kuitblessure en/of scheenbeenklachten. Soms ook een felle plotse pijnscheut in de kuit, een spierscheurtje of zweepslag. Velen zien zich gedwongen om de sport voor langere of kortere tijd te staken. En na een langdurig herstel is het lastig om weer op het oude niveau te komen. Vaak durft de sporter zich dan ook niet meer voor de volle honderd procent te geven vanwege de angst dat de blessure terugkomt.

Toch had in heel veel gevallen deze narigheid voorkomen kunnen worden. Natuurlijk is een goede warming-up en gebruik van goede schoenen het meest belangrijke voor het voorkomen van blessureleed, maar soms is dit niet voldoende. Ook de spieren hebben bij lopers extra ondersteuning nodig, en dat met het gebruik van Herzog compressiekousen en -tubes.

Een correct drukverloop vanaf de enkel naar de knie zorgt voor de optimale afvoer van het aderlijk bloed met afvalstoffen. Een goed aangemeten Herzog compressiekous voorkomt daardoor een hoop narigheid. Tevens ondervinden de spieren als gevolg van de compressie ook een stevige ondersteuning, waardoor kleine of grotere blessures minder makkelijk ontstaan. De in verhouding hoge compressie zorgt ervoor dat de impact van de landing in de loopbeweging goed wordt opgevangen. De kousen van Herzog zorgen voor een schok dempend effect waardoor er veel minder spierschade zal optreden.

En wat te doen bij bestaande spataders? Tijdens de voetlanding stuwt de kolom veneus bloed met grote kracht tegen de verzwakte beenvaten. De kousen van Herzog ondersteunen- en comprimeren de vaten. De spierpompwerking tijdens het lopen functioneert beter doordat de kleppen weer in staat zijn terugstromend bloed en valse circulaties te voorkomen. Dit is echter alleen mogelijk wanneer de compressie van de kous voldoende hoog, daarbij een hoge weerstand heeft en de juiste aflopende drukwaarden heeft.